zaterdag 28 maart 2015

Kamerlid Teeven eist opheldering over bonnetjesaffaire en Dit is dus Helemaal een giller !!!!!

Het kersverse VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven heeft donderdag direct na zijn beëdiging keihard uitgehaald naar minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Hij eiste op hoge toon opheldering over de deal die het Openbaar Ministerie in 2001 sloot met drugscrimineel Cees H.
Teeven noemt het ‘onbestaanbaar’ dat een crimineel 4,7 miljoen gulden van de Nederlandse overheid heeft gekregen en ‘van de zotte’ dat het betalingsbewijs zo lang kwijt was: “Deze kwestie stinkt aan alle kanten en de onderste steen moet boven. Ik begrijp dat deze minister nog maar kort zit, maar hij is hiervoor wel politiek verantwoordelijk.”
Pikant detail is dat Teeven in de VVD-fractie de opvolger is van Van der Steur. Daardoor wil hij zich echter niet laten leiden: “Ik ben een crimefighter pur sang. Dat deze minister een partijgenoot is, maakt voor mij niet uit. Het is mijn taak als volksvertegenwoordiger om de regering te controleren en op dit ministerie is het gewoon een chaos.”

NOS-verslaggever Ron Fresen vindt het opmerkelijk dat een Kamerlid direct na zijn beëdiging een minister zo hard aanvalt: “Je kunt wel merken dat Teeven een nieuwkomer is. Hij heeft de mores van de Kamer nog niet helemaal door. Tegelijkertijd heeft het wel iets, een echte volksvertegenwoordiger die onbevangen op zoek gaat naar de waarheid. Teeven is een ruwe diamant, waar de VVD nog veel plezier aan kan gaan beleven.”
Minister Van der Steur heeft Teeven toegezegd een diepgravend onderzoek in te stellen: “Er zijn in het verleden blijkbaar incompetente officieren van justitie geweest die dit soort deals sloten. Ik zal er alles aan doen om uit te sluiten dat zulke proleten nog bij het Openbaar Ministerie gaan werken.”

Door  en  • vrijdag 27 maart 2015

Geen opmerkingen :

Een reactie posten