maandag 21 december 2015

Volle maan 25 december 2015 (Petra Stam)

Deze volle Maan van de Langste Nacht heeft het thema ‘de deur naar een nieuw begin’. Tijdens de winterzonnewende (22 december) is het noordelijk halfrond het verst van de Zon gekeerd; hierdoor is die dag het kortst en de nacht het langst. Vanaf 25 december is waar te nemen dat het licht terugkeert, dat de dagen weer gaan lengen. Het donkerste deel van het jaar hebben we dan achter ons en de terugkeer van de Zon wordt al duizenden jaren over de hele wereld gevierd. Ook de geboorte van de Zoon wordt op deze dag al eeuwen gevierd: Osiris, Horus, Dionysus, Mithra, Krishna, Attis en Jezus hadden de 25e hun geboortedag. Je kunt het zien als de geboorte van het hogere bewustzijn, het eenheidsbewustzijn, creatiekracht.


De Maan staat in Kreeft en dit kan de behoefte aan samenzijn met gezin en familie versterken. Zowel de Maan als Kreeft heeft te maken met gevoelens en emoties, dus deze hemelse stand kan extra gevoelig maken. Oude emotionele zaken kunnen bovenkomen en je kunt je sneller gekwetst voelen. Ga na wat je verwachtingen zijn, kijk terug en kijk vooruit, sta stil bij het thema van deze maan: wat neem je mee en wat laat je achter in de komende cyclus?
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende teken Steenbok. Dat geeft doorzettingsvermogen en discipline om jouw top te bereiken. Let wel op dat je niet te streng bent voor jezelf en het leven niet zwaarder of ingewikkelder maakt dan nodig is. Hierover kan een verschil in mening liggen tussen oudere en jongere generaties. Neptunus heeft een gunstige invloed op Zon en Maan, en geeft de behoefte aan liefde, harmonie en eenheid. Tijdens deze volle maan kun je een mystieke ervaring hebben die jou de komende tijd positief beïnvloedt.

Mercurius in Steenbok staat vierkant Mars in Weegschaal. Dat maakt scherpzinnig, maar geeft ook een scherpe tong. Laat je niet in met geroddel, wees niet te rechtlijnig, maar vermijd ook niet ieder conflict Weet dat je met een open hart en charme veel meer gedaan krijgt.
Mercurius wordt positief beïnvloedt door Venus en Jupiter en dat geeft optimisme. Het is een voorbode van goed nieuws. Deze stand motiveert je om te lezen of te schrijven over wat je interesse heeft. Dit is een goede tijd om met vrienden of je geliefde te praten over gevoelszaken, plannen te maken en open te zijn. Het helpt je om positief te denken, te ontspannen en bezig te zijn met wat je hart fijn vindt.

Een paar dagen na de volle maan loopt de retrograde Uranus weer ‘vooruit’ en daardoor kan de innerlijke rebel ontwaken. De plannen en innerlijke drive die je sinds augustus voelde, de wens om jezelf op jouw eigen manier in de wereld te zetten, kunnen naar buiten treden vanaf 28 december. Je kunt van je laten horen, de dingen doen op jóuw manier (ook als dat eigenwijs is volgens anderen). Wees jezelf, lever jouw unieke maar authentieke bijdrage aan de wereld, voor jezelf én voor het grote Goed.

Tekst en foto © Petra Stam

Meer weten over jouw persoonlijke proces en mogelijkheden (in 2016)? Boek een TAROT-ASTRO consult 

Mijn boeken en kaarten vind je in mijn WEBSHOP
Als je De sterrenpas bestelt (via contact of webshop) voor 1 januari, dan krijg je er een gratis TAROT-advies bij op jouw persoonlijke vraag.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten