zaterdag 26 maart 2016

70 miljard verdwenen (AWBZ); hoe krijgen wij dit terug?

Afgelopen woensdagavond hadden we in onze radio-uitzending Rob Otten te gast van ‘De omkering’. Hij legde het plan uit, waar een aantal mensen die betrokken zijn bij ‘De omkering’ al een tijdje mee bezig zijn en vooral hoe wij -dus ook jij- een terechte en dus rechtsgeldige claim kan neerleggen bij het ministerie van Financiën c.q. de belastingdienst. Je kunt onderaan de hele uitzending terugluisteren waarin hij o.a. ingaat op vragen als ‘wat zijn de achtergronden van de mensen die hier actief mee bezig zijn’ en ‘waarom het verdwenen bedrag blijkbaar niet traceerbaar is en dus teruggevorderd kan worden’.  Daarnaast schreef Rob even een stukje voor dit artikel, waarin hij precies uitlegt wat je moet doen. Het kost je niets, behalve een heel klein beetje tijd en twee postzegels. Je krijgt absoluut bericht terug!

Rob Otten:

U kunt nu € 5.400 terugvorderen bij de belastingdienst!
gelddoorhetafvoerputje_0
In oktober 2015 verscheen het rapport van Henk van Gerven (2e kamerlid van de SP en ex-huisarts). Uit dat rapport werd duidelijk dat gedurende de periode 2001 tot en met 2013 een bedrag van € 70 miljard aan ontvangen AWBZ-premie niet is besteed aan de zorg. Terwijl dit geld daar wel voor bestemd is. Geen wonder dat de zorg in Nederland onbetaalbaar is geworden.
Vorig jaar augustus heeft de Omkering www.de-omkering.org besloten dat deze teveel en ten onrechte betaalde premie terugbetaald dient te worden aan de belastingbetaler. Inmiddels hebben ruim 30.000 mensen deze claim ingediend bij het ministerie van Financiën, en het moeten er nog veel meer worden!
Deze claim is eenvoudig in te dienen. Op de website van de Omkering is deze standaardbrief te downloaden. Ga naar www.de-omkering.org/werkgroep en volg de instructies.
Indien dit problemen oplevert is ook het versturen van een mail voldoende. Stuur de mail naar werkgroep@de-omkering.org. Als onderwerp uw BSN nummer invullen en als tekst naam, adres, postcode en woonplaats en eventueel het telefoonnummer. Binnen 2 werkdagen wordt de ingevulde brief teruggestuurd. Printen, ondertekenen en op de bus. Meer hoeft er niet te gebeuren.
Geheel vrijblijvend en en het schept geen enkele verplichting.
Dus gewoon doen!
© Rob Otten De Omkering

© Irma Schiffers

Geen opmerkingen :

Een reactie posten