zondag 17 april 2016

China zegt NEE tegen US-dollar door John Diks op apr.17, 2016, onder Economie

door John Diks op apr.17, 2016, onder Economie

Schokkend: Door goud gedekte yuan niet te koop met dollars

yuanChina schokt de financiële markten  met de weigering om zijn nieuwe, door goud gedekte Yuan, converteerbare vanuit- of in US Dollars te maken. De nieuwe Yuan zal worden ingevoerd volgende dinsdag 19 april. Kennelijk is deze beweging gemaakt om de Amerikaanse economie als een dief in de nacht om zeep te helpen.

Toen het Internationaal Monetair Fonds (IMF)tet het er over eens was om de yuan aan het mandje van valuta’s toe te voegen,  die gebruikt worden voor de wereld van de reserves en de internationale handel, wilden ze dat de yuan als valuta meer betrouwbaar zou worden.
Sindsdien heeft China  zijn Yuan min of meer losgekoppeld van de dollar, waardoor de waarde ervan begon te schommelen op de wereldmarkt. Maar al jaren lang is China enorme hoeveelheden goud aan het vergaren. Sommigen zeggen zelfs: “Hun honger naar goud is onthutsend·”
Met de nieuwe, door goud gedekte yuan, die komende dinsdag 19 april zal worden uitgegeven, krijgt de hele wereld de keuze om een nieuwe munt te gebruiken voor de internationale handel. Een keuze dus tussen de oude dollar die door niets wordt gedekt,  of de nieuwe Chinese Yuan, die wordt gedekt door goud.


Welke valuta zou u gebruiken?
Wanneer de nieuwe munt 19 april wordt uitgegeven zullen de landen die al tientallen jaren  gedwongen zijn om Amerikaanse dollars te gebruiken en miljarden dollars deviezenreserves te houden, vrij zijn om die reserves te dumpen. Maar ze zullen niet in staat zijn om de dollars te dumpen naar China voor de nieuwe goud gedekte, Yuan!

Naar verluidt heeft China besloten dat er geen omzetting kan zijn van de door goud gedekte Yuan naar of van de Amerikaanse dollar.
China vreest dat veel landen over de hele wereld hun reserve US dollars willen ruilen voor de nieuwe Yuan, waardoor China met bergen waardeloze dollars wordt opgescheept. China heeft al een aantal biljoen US dollar reserves en wil er niet nog meer of heeft ze niet nodig.

Als het nieuws van deze beslissing door China juist is, dan kunnen  landen in de wereld beslissen of zij überhaupt nog wel willen blijven handelen met de VS


Bron: AmericanKabukiBlogspot.com

Geen opmerkingen :

Een reactie posten