maandag 4 april 2016

Het referendum, belastingparadijzen en ander “écht” nieuws (Irma Schiffers)



04APR
plaatje-nieuwsSoms is het niet meer bij te houden. Zó zit je in een radio-uitzending met onder andere Janneke Monshouwer over het referendum van a.s. woensdag te praten en zó zit je een paar minuten daarna ellenlange berichten te lezen over grootscheepse, wereldwijde belastingfraude omdat de Panama Papers naar buiten rollen als ‘Wiki- Picky- Tricky- Slicky-leaks’. Er zijn maar liefst 11,5 miljoen bestanden gelekt bij het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca.
En het is nog maar het begin van een enorme ‘Disclosure’ (onhulling). Een ‘Full disclosure’ wel te verstaan. Ik krijg er al een tijdje informatie over binnen: absoluuut geen gedeeltelijke onthullingen zoals de griezelige schaduw-machthebbers willen, maar ‘Full disclosure’. Houd je maar goed vast aan de metalen stang van je karretje op de achtbaan. We zullen nog veel te verstouwen krijgen.
Tweet Edward Snowden
Onze held Edward Snowden heeft niet zitten neuspeuteren in Rusland zoals we weten. Ook alweer wat langer geleden schreef ik over een enorme data-dump die al langer gaande is, en er komt een dag dat dit allemaal als pop-up schermen naar boven floept bij de diverse nieuwsmedia. En het zal echt tijd worden.
Hoe zit zoiets nu toch? Op 30 april 2015 schreef ik dit artikel ‘Nederland wel een belastingparadijs!’ En nu, bijna een jaar later, lezen we het in de mainstream pers. Ja schoorvoetend, want het valt op dat Nederland wel even wordt aangestipt, maar namen waarover we nog het nodige verwachten te horen te krijgen, zie je nog niet direct genoemd worden. Die moeten we ongetwijfeld uit het buitenland halen, onze gecontroleerde staatsmedia kennende en dan hebben we het nog maar niet over de schrijnende ‘onschendbaarheid’ van sommige figuren.  Opvallend is, zeker als je alle berichten leest (van the Guardian tot en met‘De Tijd’ in België), dat de grootste pijlen uiteraard weer op Rusland en Vladimir Poetin zijn gericht, al is die ene zin dat Poetin zelf in de documenten niet voor komt wel bijzonder te noemen. De anti-Rusland politiek gaat dus ondertussen gewoon door. Maar laten we wel zijn; in deze in-en-in corrupte wereld kan er geen leider, geen land verschoond blijven van schandalen. Alles hangt met alles samen.
Rutte en porosjenko
Oekraïens president Petro Porosjenko wordt door zijn Nederlandse collega Rutte ontvangen in Den Haag, november 2015. © EPA
Daarnaast is het zeker ook opvallend dat Petro Porosjenko uit Oekraïne wel voor het voetlicht wordt gezet. Zeker in het kader van het belangrijke referendum van a.s. woensdag. Het wordt nu immers steeds dubieuzer. Wat dat betreft lijkt de timing niet toevallig. Het ging werkelijk door mijn hoofd dat het hele referendum afgeblazen zou kunnen worden. Ze kunnen nu beter eerst hun eigen rotzooi gaan opruimen.
Wat hier gebeurt vraagt vele bezems en stokken en wie gaat die nu weer betalen? Bezems om eigen stoepjes schoon te vegen en stokken om mee te slaan naar de ander met ‘jij-bakken’. Het is een politiek spektakel wat hopelijk veel mensen nu echt wakker maakt.
De volgende vragen rijzen nu: zijn de politici werkelijk zo naïef of zijn ze gewoon echt doortrapt? Waarom weten wij dingen waar we over schrijven, die zij niet weten? Zitten ze daar niet namens ons en worden ze niet door ons betaald? Je zou je longen uit je lijf lachen als het allemaal niet zo zuur was.
Gisteren schreef ik in het artikel over het referendum dat Janneke mij een foto had gestuurd (zie dat artikel) van een billboard van de jonge socialisten dat we JA moeten stemmen. Ik zie nu in gedachten voor me dat er allerlei schichtige mannetjes langs het treinspoor lopen om her en der die borden weg te halen. Ook de Facebook-adverentiecampagne (TAK = JA) in datzelfde artikel is nu ineens oud nieuws. Vandaag zie ik die campagne niet meer op Facebook, daarentegen kom je nu deze advertentie tegen:
Van Bommel NEE

Alternatieve radio en nieuwssites; actueel nieuws!

Finding Voices Radio is, zoals velen inmiddels weten, een internet-radiostation met alternatief nieuws en dat is een welkome fvrknopraanvulling op onze websites, en dat nog steeds in een uitbreidingsfase is. In het archief kun je de uitzendingen terugluisteren (zie bovenaan in het menu). Jeroen Ghuijs werkt onvermoeibaar aan zijnradiostation en het is 24 uur per dag ‘in de lucht’ met overdag muziek en ‘s avonds met diverse praatprogramma’s.  Houd ook deze radio-uitzendingen in de gaten, want daarin brengen we nieuws wat we eenvoudigweg niet allemaal kunnen beschrijven en bovendien is radio een heel snel medium. Ook als er belangrijke dingen gebeuren kunnen we op elk moment van de dag inbreken en nieuws brengen. Daar zullen we je dan van op de hoogte brengen via onze diverse sites.

Radioprogramma ‘From the unseen worlds’

Afgelopen woensdag hadden we in ‘From the unseen worlds’ radiocollega Johan Oldenkamp in de uitzending. Hij vertelde over zijn video-cursus ‘Wholly Science’ die hij aan het ontwikkelen is en waar je op in kunt schrijven. Zie deze link met het radioprogramma en interessante video’s van Pateo TV waar we het ook met hem over hebben gehad.

Gewoon-nieuws van 3 april 2016

Banner gewoon-nieuwsOndertussen is ‘De Omkering’ bezig om de AWBZ-claim te verzilveren van de 70 miljard die verdwenen zijn in ongrijpbare (doof-) potten (zonder oren uiteraard) en daarvoor hadden we gisterenavond Rob Otten wederom in de uitzending. Je kunt nu nog steeds meedoen met de gezamenlijke claim dus mocht je die nog niet hebben ingediend, doe dat dan alsnog hier, nu het nog kan, zodat ook jij juridisch vertegenwoordigd kunt worden door het team van De Omkering. Die 70 miljard teruggeven aan de burgerbevolking moet eigenlijk niet moeilijk meer zijn als je het recht zou laten zegevieren, en wat er nu allemaal uit de Panama Papers blijkt. Volledig eens met wat De Tijd schrijft in het artikel ‘onhoudbare oneerlijkheid’
Ook hadden we Janneke Monshouwer uitgebreid aan de telefoon in deze uitzending. Over de achtergrond van de EU en het aankomende ‘niet bindende’ referendum. Het is -opnieuw- een CIA-operatie en heeft zijn roots in Engeland liggen, waar ze in haar boek ook al over schreef. Worden we nu wakker?
Daarna volgde een gesprek met Désirée Röver, medisch journalist, over o.a. het plotseling terugtrekken van de documentaire Vaxxed met Robert de Niro, die ook onmiskenbaar wederom bedreigd is door Big Pharma, en kort voor de vertoning op het Tribeco-filmfestival ineens een ander geluid liet horen. De vertoning werd geannuleerd. We hadden het er vorige week in de uitzending van Gewoon-nieuws al even over. Désirée doet meer onthullende mededelingen over vaccinaties, artsen en de sinistere lobby van de farmaceutische industrie.
Dat deze dreigende partijen overal actief zijn werd duidelijk toen we tot twee keer toe uit de lucht werden gehaald door een aanval. Gelukkig merkten de mensen in de chat het op en zag Jeroen wat er mis ging, dus we konden snel weer door. Tja, er zijn diverse onverlaten die niet willen dat we deze informatie naar buiten brengen. Maar we laten ons er niet door indoctrineren.
Hier kun je dit radioprogramma ‘Gewoon-nieuws’ van zondagavond terugluisteren.
Gewoon-nieuws 3 april 2016
Als geïnteresseerde diepgraver heb je weer aardig wat te lezen en te luisteren voorlopig. Ondertussen blijven we alert en houden we de vinger aan de pols. To be continued…

© Irma Schiffers

Geen opmerkingen :

Een reactie posten