maandag 11 juli 2016

"Nu krijgt het voorzitterschap van de EU weer de schuld, dè plaats waar we het verschil hadden kunnen maken"..

Jeroen Ghuijs 11 Juli 2016
Druk druk druk Bewindslieden doen opnieuw beklag over hoge werkdruk.
Premier Rutte wilde een compact kabinet, want als liberaal gelooft hij in een kleine overheid. Dus er kwamen maar dertien ministers en zeven staatssecretarissen in zijn ploeg. Hoe pakte de Rutte-doctrine uit?
Afgelopen maanden leefde Edith Schippers in een „parallel universum”, vertelt ze. De minister van Zorg was zó druk, onder meer door het halfjaarlijkse EU-voorzitterschap, dat ze bij lange na niet aan al haar plichtplegingen toekwam.
Je zou toch denken dat er zat ambtenaren achter de bewindslieden staan die het werk uit de handen kunnen nemen, maar als je zelf uiteindelijk alle plannetjes in de hand wilt houden en de definitieve beslissingen zelf wilt verzinnen, en doorvoeren heb je (en wij daarbij) dus een probleem.
De chaos die het Kabinet Rutte tot twee keer toe achterlaat is ongekend, daarbij de beloftes die ze steeds bij verkiezingen doen waar na een mum van tijd niets meer is terug te vinden is ook ongehoord

Als je bij iedere regering zoveel moet en wilt veranderen is trouwens ook een teken dat ze bij de overheid totaal niet weten waar ze mee bezig zijn. 

De hele verandering in wetten en regeltjes zijn tot nog toe alleen maar bedoelt om wéér extra geld binnen te schrapen die alleen maar minpunten opleveren voor de burgers, ik ben bang dat de overheid er totaal aan voorbij gaat dat iedere mislukking (want waarom zouden ze het anders iedere keer opnieuw moeten doen) van ons geld uitgevoerd is!!!!
Dus ... de verkiezingen komen er weer aan, we hebben ruimschoots de tijd om eens na te denken over of we dit systeem waar we met zijn allen (enkele graaiers buiten beschouwing gelaten) letterlijk onder gebukt gaan nog wel willen.
Is het niet tijd dat we zelf het heft in eigen handen nemen, zonder geweld of revolutie, daar heeft de geschiedenis ons voldoende over geleerd, maar door nuchter nadenken, vooral niet over geld denken , maar over het oplossen van problemen we hebben intussen wel geleerd dat je problemen niet oplost met geld maar met oplossingen bedenken mét en vóór elkaar, waar iedereen beter van wordt, een samenleveng waar we voor elkaar zorgen en niet primair voor ons zelf.
We moeten gaan naar een coöperatie van slimme écht sociale mensen die kunnen bedenken hoe zo'n samenleving er uit kan zien zonder elkaar een poot uit te draaien en de smoes dat alles zoveel geld kost.
Mensen die er zin in hebben en daadwerkelijk mee willen werken aan een systeem waar we allemaal wat aan hebben.
© Jeroen Ghuijs - Finding Voices

Geen opmerkingen :

Een reactie posten