zondag 3 april 2016

Referendum Oekraïne 6 april



02APR
Juncker-Oekraine-referendumOp Facebook zie je altijd advertenties in de rechterkolom staan. Deze dagen tref ik heel vaak een advertentie aan die probeert te manipuleren door een ‘Ja-stem’ af te dwingen als we woensdag naar de stembus gaan voor het referendum. Ra ra, waar komt deze vandaan? Het gaat om deze advertentie TAK is JA (en voor wie het weten wil: “Njet” = NEE)
Oekraine referendum
Er is heel wat ‘leesvoer’ te vinden over de Europese Unie en waar de oorsprong  van één Europa ligt (zie foto links).  En die is op zijn zachtst gezegd geheel niet zuiver en bepaald dubieus. Helaas zal ik enigszins moeten gaan ‘link-dumpen’ om e.e.a. te onderbouwen. Maar voor degene die nog niet weet óf, en zo ja wát te moeten gaan stemmen a.s. woensdag wil ik dat toch even doen, zodat je je kunt inlezen en weet welke gevaren er aan de ‘Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Oekraïne’ kleven en wat de Haagse EU-lobby probeert te bereiken, zelfs via Facebook advertenties.  Vorig jaar verwees ik al een paar keer naar dit zeer lijvige artikel, met zeer veel informatie en data over de totstandkoming van het huidige politieke klimaat waar we ons nu in bevinden met helaas zeer onfrisse wortels die in genoemd document terug gaan naar 1926 tot aan de hedendaagse situatie.  Er zit een heel andere, veel grotere agenda achter dan ons wordt voorgespiegeld zoals de meesten van ons onderhand wel weten.
Lees ook nog eens het artikel EUTOPIA van Ewald Engelen, gepubliceerd op de site van Follow the money (ftm.nl). Daarnaast wil ik nog een keertje de (overigens dit keer niet door mij ondertitelde) video plaatsen over de Oekraïne, wie daar aan de macht is en vooral ‘wie’ ze daar in het zadel hebben geholpen. Het gaat om deze video, die wellicht velen nog niet hebben gezien.


Janneke Monshouwer (Boek: ‘Ander nieuws- wat het NOS-journaal niet uitzond) heeft de afgelopen week al een paar artikelen geschreven voor ons die op Gewoon-nieuws te lezen zijn zoals: Associatieverdrag Oekraïne, stemmen woensdag 6 april 2016
met een vervolgartikel op 30 maart jl.: Westerse anti-Rusland en anti-Poetin-propaganda.
En nu komt ze met een derde artikel, dat ik zelf alvast direct heb willen publiceren in de korte aanloop naar woensdag: Foto treinstations“Onafhankelijke” media spreekbuis van overheid.
Janneke mailde zojuist deze foto die ze aantreft op treinstations: ‘Laat Poetin zijn kleurplaat niet afmaken’.  Ongelooflijk, deze propaganda.
Overigens hebben we zondagavond 3 april tussen 21.00 – 23.00 uur o.a. Janneke Monshouwer wederom in het radioprogramma ‘Gewoon-nieuws’ op Finding Voices Radio. Dan gaan we het zeker hierover hebben. Op het bijbehorende blog tref je tevens vandaag ook een artikel aan met een verwijzing naar een te downloaden boek De Nazi achtergronden van de ‘EU te Brussel
Nog een ander, heel interessant artikel dat ik heb vertaald uit het Engels en heb gepubliceerd is van vorig jaar januari van Peter Koenig met de titel: Geopolitiek econoom waarschuwt: Pas op Europa! Koenig is geopolitiek econoom en stuurde op 7 januari een niet mis te verstane waarschuwing uit naar Europa. Op bovenstaande link heb ik het hele artikel in het Nederlands vertaald en je kunt dit ook hier in het Engels lezen op de site van Silver Doctors.
En voor wie het zich nog herinnert, kreeg ik een mail van een trouwe lezer die met een Russische vrouw is getrouwd over de gebeurtenissen in Oekraïne. Dat artikel kun je hier nog eens nalezen.
En zo zijn er nog veel meer interessante artikelen die je ‘bijpraten’ over wat er werkelijk speelt en waar we in de realiteit ja of nee tegen gaan zeggen. Ik wil daarom toch ook nog even de aandacht vestigen op dit zeer recente artikel van de collega’s van Lang Leve Europa!
Er zijn vanzelfsprekend nog meer sites met informatie dus mocht dit nog niet genoeg zijn, kun je altijd nog via Google gaan zoeken of via de rechterkolom onderaan deze site op ‘Oekraïne’ zoeken.
Nog maar eens: informatie is van levensbelang. Dit is niet zomaar een referendum. Het is -zoals onlangs Ole Dammegård in ons interview met hem vorige week zei- “nu niet de tijd om nog maar weer eens een pizza te bestellen of van het één naar het andere kanaal te zappen naar een volgend ‘hersenloos‘ programma”. Er gebeuren dingen die vergaande gevolgen hebben voor ons land, voor onze soevereiniteit en democratie die echt enorm aan het sneuvelen is. Het is tijd om je te laten informeren, zodat je je keuze weloverwogen kunt maken. Dus een ander geluid dan hetgeen uit je TV rolt is op zijn minst nodig.
Stemmen?
Zeker doen!
Ja of nee stemmen?
Dat is aan jou, maar zorg dan wel dat je in ieder geval weet wáár je voor of tegen stemt!

© Irma Schiffers

Geen opmerkingen :

Een reactie posten