dinsdag 26 april 2016

Vrijheidslezing Vrijheid, Geld en Macht

Maandagavond 2 mei 2016
Door Stichting HandjeContantje

Kees van de Water en Miranda Slob

Nederland viert 5 mei Bevrijdingsdag.

Hoe vrij zijn wij werkelijk?
Wat hebben Vrijheid, Geld en Macht met elkaar te maken?
Dit zijn de vragen waar tijdens de lezing antwoord op wordt gegeven.

Steeds meer mensen worden wakker voor de situatie waar de wereld in verkeert, ook in Nederland.
Dat is de essentie van deze lezing: laten zien wat er aan de hand is ten aanzien van vrijheid en macht en wat de mechanismen zijn die hierachter zitten.
En wat kunnen wij nu doen? Wat kunnen we samen doen, vanuit een houding van integriteit.
Kees van de Water en Miranda Slob willen laten zien hoe belangrijk ons bewustzijn en de houding van waaruit we dingen doen, hierbij is.
De rode draad van deze lezing is vrijheid. De thema’s die aan bod komen zijn:
De samenhang tussen vrijheid, macht en verantwoordelijkheid; de manier waarop – politieke – macht georganiseerd is; privacy, geldschepping, geloof en als laatste technologie.
Na de lezing is er ruim gelegenheid voor dialoog.

Meer over Handjecontantje:
Stichting Handjecontantje maakt zich sterk voor het behoud van contant geld – en daarmee voor onze privacy en vrijheid.
Handjecontantje  is opgericht om onze vrijheid te behouden – dat wat er nog van over is. Wezenlijker: om ervoor te zorgen dat we écht vrij worden. We willen de beweging terug maken; van onvrijheid en schijnvrijheid naar echte vrijheid.
De ingang die handjecontantje gekozen heeft is – het behoud van – contant geld.
Het doel is de vrijheid; de ingang is contant geld; en het middel tot het doel is het verbinden van mensen opdat ze gezamenlijk in de actie komen, samen doen!
En dat doen vanuit een bepaalde mate van integriteit. Omdat we een groeiende community van bewust-wakkere mensen willen.
Handjecontantje is in februari een online-petitie gestart voor het behoud van contant geld.
Waarom? 
Om George van Houts, acteur bij De Verleiders en schrijver van ‘Door de bank genomen’ te quoten: “Als we ons contant geld laten afschaffen zijn we daarmee onze privacy kwijt, we kunnen bijvoorbeeld niet meer naar de hoeren en geen drugs meer kopen. Nee, dit is niet gekscherend bedoeld. Er zijn transacties tussen burgers waar de overheid en de banken niets, maar dan ook niets mee te maken hebben. Na afschaffing van cash geld hebben namelijk de banken en daarmee de overheid inzicht in al ons financiële handelen en we zijn ons enige machtsmiddel tegenover de banken kwijt; de klassieke, bloedmooie, zich altijd onverwachts en razendsnel voltrekkende: Bankrun. Belangrijkste bezwaar echter: na afschaffing van het contante geld staat het de banken en de overheid vrij negatieve rentepercentages in te voeren. Denk maar eens na over de gruwelijke consequenties daarvan: -5% rente op je banktegoeden..”
Hier hebben zij niets aan toe te voegen.
om deze petitie te ondertekenen.Handjecontantje, dat wil zeggen Kees van de Water en Miranda Slob, geven lezingen en trainingen in het hele land. Zij werken vanuit de Stichting Handjecontantje en vanuit de Stichting BewustWakker.
Op vrijdag en zaterdag 20 en 21 mei geven zij vanuit de Stichting BewustWakker, ook hier bij Kanexia, een workshop Integere Communicatie. 
Van harte aanbevolen is ook op 2 juli “Het Mon€tair $ymposium” in Maarssen – met de monetaire weersvoorspelling, dat Handjecontantje organiseert. Sprekers zijn onder anderen Ad Broere en Pieter Stuurman. NB: oude datum hiervoor was 24 juni.  Monetair Symposium
De mensen van Handjecontantje zijn Miranda Slob en Kees van de Water

Miranda Slob: 1972, apothekersassistente/medisch secretaresse/energetisch therapeut.Door een heftige burn-out in 2011/2012 is zij de dingen gaan doen waar zij echt blij van wordt: dat is mensen op een liefdevolle manier informeren en inspireren zodat zij ook datgene gaan doen waar zij blij van worden.


Kees van de Water: 1958, HEAO-BE, Financieel-economische achtergrond en opleiding, en een bedrijfs- en menskundige ontwikkeling.
Het is zijn vak om in bedrijven mensen beter met elkaar en met de systemen te laten samenwerken.

Voor alle verdere informatie, doelstelling en activiteiten over en van HandjeContantje verwijs ik graag naar website: Handjecontantje.org

Praktische informatie:
Locatie: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA Baarn
Datum: Maandag 2 mei 2016
Tijdstip: de lezing start om 19.30 uur, met een inloop vanaf 19.00 uur en eindigt rond 22.15 uur
Deelnamekosten: 10 euro, incl. koffie en thee (en gratis parkeren) Ter plekke contant betalen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten