vrijdag 24 juni 2016

Één Europa van Soevereine Staten die onderling handel drijven als vrienden en samenwerken met elkaar !!!

© Irma Schiffers 24 Juni 2016 
Brexit: ‘We hebben gevochten tegen leugens, corruptie en misleiding’
24JUN
Het was me het nachtje wel met het Brexit referendum en dan de uitslagen die verrassend anders bleken te zijn dan alle polls, inclusief de exit-polls. Het Brexit-kamp begon op voorsprong, maar toen ineens Schotland met overweldigende aantallen ‘Remain’-stemmen binnen kwam raakte het Brexit-kamp op achterstand. Maar dat veranderde omdat er een aantal grote steden toch voor een vertrek hadden gekozen. Het was de moeite waard om er de hele nacht voor op te blijven en Sky-news op internet live te volgen want het is echt definitief BREXIT!  51,8% ‘Leave’ om 48,2% ‘Remain’.  De opkomst was ongekend hoog, 72,1%. Het Britse volk heeft gesproken.

Farage: “Laat 23 juni de geschiedenis ingaan als onze onafhankelijkheidsdag”.

Nigel Farage van UKIP, groot voorstander van BREXIT eiste midden in de nacht de overwinning al op (NL ondertiteld).


Hoe het nu verder gaat moeten we afwachten. Er was paniek op de beurs, de Britse Pond stortte in en er waren ook veel speculaties en opmerkingen dat Cameron niet kan aanblijven.

Komt er nu ook een Nexit?

Nigel Farage zegt voor de Nederlandse camera’s: “Opiniepeiling in Nederland laat zien dat een meerderheid ook daar voor vertrek uit de EU is.”
Premier Rutte noemt de uitslag van het referendum teleurstellend. “De Britten moeten nu aangeven wat ze willen. Het lijkt mij onomkeerbaar, maar je weet nooit wat er gebeurt.” Rutte erkent dat ook in Nederland onvrede leeft over de EU. “Die onvrede leeft ook bij mij, maar samenwerking in de EU is voor een handelsland als Nederland, ook voor onze veiligheid en welvaart, van levensbelang,” aldus de NOS.
We weten hoe referenda in ons land het doen en omdat onze arrogante en ondemocratische Rutte liet weten dat hij totally, totally, totally tegen referenda over multilaterale overeenkomsten is, hoeven we niet te verwachten dat hij ook zo’n referendum uitschrijft. Of hij moet ineens wel heel erg dringend verlegen zitten om pleepapier…

Geen opmerkingen :

Een reactie posten