dinsdag 5 juli 2016

Nieuws: NOS: méér dan miljoen betogers te weinig..??

France-protestors-rise-up-900x350

xNOS: méér dan miljoen betogers niet genoeg..??

2016 © WantToKnow.nl/be
x
We schreven hier al 2 nieuwsberichten over het TOTAAL negeren van de enorme omvang van de demonstraties in Franse steden. Protesten die steeds grimmiger worden en mensen in steeds groteren getale de straten doet opgaan. Inmiddels zijn er protesten geweest waarbij méér dan 1 miljoen mensen demonstreerden tegen het vernietigen van de basisrechten van Franse werknemers. Het is regelrecht anarchie in de Franse straten. TERWIJL DE MAINSTREAM MEDIA HET TOTAAL VERZWIJGT.. Of minimaliserend ridiculiseert..
Opnieuw vochten duizenden gemaskerde protesterenden tegen de politie in de straatgevechten in Frankrijk, de afgelopen week. De politie gebruikt waterkanonnen tegen deze demonstranten, die projectielen naar de politie gooien en winkelruiten aan diggelen smijten. Zij zijn de piek van het protest dat miljoenen Fransen voeren tegen de arbeidswetten, die bedoelt zijn om de rijke bovenklasse in Frankrijk te helpen, in hun relatie tot eenvoudige werknemers.
De demonstranten in Parijs vertegenwoordigen alle mensen uit de werkende klasse, en toont hun vastberadenheid om de hebzucht van deze rijke elite te weerstaan. De politie probeert met gewelddadig ingrijpen, deze demonstraties uit elkaar te slaan, maar het tegendeel is het resultaat. De werkende klasse voelt zich miskent in haar protest en komt met NOG MEER mensen op straat..!
Een nieuwe arbeidswet
De nieuwe wet wordt vernoemd naar de minister van Arbeid, Myriam El Khomri, die deze wet in februari presenteerde, waarop het land in woede ontstak, waarvan het einde nog lang niet in zicht lijkt. Deze ‘El Khomri’-wetgeving werd geïntroduceerd als ‘ontwerp-wetgeving met het doel nieuwe vrijheden en beschermingen in te voeren voor bedrijven en werknemers’. Maar het is op zich al een camouflage om in de tenaamstelling van dit wetsontwerp al te spreken over ‘bescherming van werknemers’. De wet is een spekkie-naar-het-bekkie van de rijke ondernemerselite, en niets anders. Nogmaals: de tenaamstelling zegt al veel over de camouflage die men meende te moeten opwerpen om de essentie van deze wet te verdoezelen..
Nuit Debout 2De protesten zijn al aan de gang sinds 9 maart, toen ze nog liefkozend ‘Nuit debut’ werden genoemd; te vertalen als ‘de hele nacht staan’. Deze markthervormende wetgeving is feitelijk schandalig in een land waar de werkloosheid rond de 10% ligt en de economie stagneert. Maar het gaat niet alleen over deze arbeidswet; er wordt misbarend gesproken over zaken als ‘basis-inkomens’, oppositie tegen het TTIP-verdrag (het ‘Transatlantic Trade and Investment Partnership’), waar de Franse bevolking heftig tegen is en haar neus voor ophaalt.
Het gaat daarbij ook om soladariteit met vluchtelingen en het verschil in beloningen tussen mannen en vrouwen, waar Frankrijk nog steeds een dubieuze rol in vervult. De Fransen mobiliseren zich collectief, op een progressieve missie om een andere wereld te creëren die sociale rechtvaardigheid en – waardigheid biedt aan de man in de straat. En de feodale president François Hollande en zijn premier Manual Valls zijn vastbesloten niet naar de miljoenen demonstranten te luisteren, noch naar de grote groep van burgers die deze wetgeving in essentie volledig afkeurt..
De leiding heeft in Frankrijk van alles geprobeerd om de betogers de wind uit de zeilen te nemen. Van traangas-aanvallen tot het classificeren van de betogers als ‘oproerlingen’ en ‘uiterst gewelddadige jongeren’. De minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, had zelfs de guts om de demonstranten, waar ouders met hun kinderen ook meelopen, te karakteriseren als mensen met weinig besef van menselijkheid, tolerantie en respect…! En de politie probeert met hun ‘vermoeidheidsklachten’ ook de sympathie van het volk te winnen. Kortom, de Franse regering doet niet veel om de miljoenen tegemoet te komen; integendeel: het wordt alleen maar heftiger allemaal, wanneer je bijvoorbeeld gaat proberen, om te gaan proberen om wettelijk demonstraties te verbieden..
Anarchie in de straten..?
De politie heeft inmiddels zulke grote problemen om de al maanden durende demonstraties in de hand te houden, dat er openlijk gesproken wordt over ‘anarchie’. Politie smeekt betogers om te stoppen met hun niets-ontziende demonstraties, klaagt over uitputting bij de verschillende politiekorpsen en er is een demonstratie zelfs geweest van politiemensen die klagen over de ‘brutaliteit van de demonstranten’. Dit protest eindigde in het in brand steken van een politie-auto.
De overheid heeft, mede doordat de politiemacht dreigt te bezwijken, geprobeerd om de demonstraties als ‘illegaal’ te bestempelen. Nieuwe wetten worden door het Franse lagerhuis geduwd, op basis van grondwettelijke manoeuvres, waarbij volksvertegenwoordigers worden omzeild. Het is echter zéér de vraag of beide Kamers in Frankrijk akkoord zullen gaan met de uiteindelijke versie van de wet(ten).
Het Franse Lagerhuis heeft het uiteindelijke laatste woord. Maar er wordt al gezegd, dat de regering van plan is, deze wetten, evt. zonder parlementaire goedkeuring door te zetten..! Petroleum op het vuur van de demonstranten..? Volgens een opiniepeiling afgelopen dinsdag, blijkt dat 75% van de Fransen een dergelijk actie van de regering Hollande, schofferend en volkomen misplaatst zouden vinden.
En de westerse mainstream media..?
Tja, we schreven het al: het is kennelijk allemaal ‘oud nieuws’ en de aandacht die aan deze protesten wordt besteed, bijvoorbeeld door ‘onze staatsomroep NOS’, bestaat uit een ‘achteraf-berichtje’, alsof het regionaal nieuws betreft uit de regio Twente.. De intensiteit van de protesten en vooral de motivatie van de demonstranten, wordt door sommige verslaggevers aanwezig, al omschreven als ‘revolutionair’..
En het grote gepeupel krijgt nieuws te zien over het Euro 2016-voeetbalkampioenschap, om aldus als het ware in slaap te worden gesust.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten